راز سر به مهر وارن بافت

وارن بافت-min

راز سربه‌مهر وارن بافت

زندگینامه وارن بافت برای هرکسی که علاقه به بحث بورس و سرمایه گذاری دارد می تواند آموزنده باشد. درباره وارن بافت باید گفت او یک تاجر زاده شد. شاید باورش سخت باشد که او اولین سهام خود را در سن یازده‌سالگی خرید. او در فروشگاه کوچک خانوادگی شان در «اوماها» ایالات‌متحده کار می‌کرد. پدر او صاحب یک کارگزاری کوچک بود و وارن از همان کودکی سرگرمی اصلی‌اش نگاه کردن به کار سرمایه‌گذاران و شنیدن صحبت‌های آن‌ها بود. او در جوانی به کارآفرینی‌های کوچک و موفق دست زد به گونه ای که کارآفرینی های موفق او شهره خاص و عام شد. پدر وارن برای ادامه تحصیل و ورود به دانشگاه به وارن فشار آورد و او علیرغم خواسته قلبی به دانشگاه پنسیلوانیا جهت ادامه تحصیل وارد شد. او بعداً به دانشگاه نبراسکا رفت و مدرک کارشناسی خود را از این دانشگاه دریافت کرد. بعد از عدم پذیرش او در کالج بازرگانی هاروارد، ادامه تحصیلات عالیه خود را در کالج بازرگانی کلمبیا گذراند. او اصول و کلیات اولیه سرمایه‌گذاری را در تحقیق و پژوهش در زمینه بورس به دست آورد او در مصاحبه‌ای اعلام داشت که راه زندگی او را به سمت بورس و اوراق بهادار، کتاب «سرمایه‌گذاری هوشمند» «بنجامین گراهام» تغییر داده است و از نقاط عطف زندگی او بوده است. این کتاب چهارچوب فکری وارن بافت را در زمینه سرمایه‌گذاری در بورس شکل داده است.

رموز ثروت افسانه ای وارن بافت

وارن بافت که گاهی به او «اوراکل اوماها» می‌گویند یکی از بزرگ‌ترین ثروتمندان دنیاست و یک سرمایه‌گذار ورزیده و صاحب سبک در زمینه سرمایه گذاری در بازارهای سرمایه است. می‌توان او را وامدار مکتب «سرمایه‌گذاری هوشمند»، «بنجامین گراهام» دانست. امپراتوری تجاری وارن بافت در سال 1967 با خرید شرکت پارچه‌بافی «برکشایر هاساوی » متولد شد.

وارن بافت-min

وارن بافت-min

سرمایه‌گذاری های وارن بافت و برنامه روزانه او

وارن بافت برای جلوگیری از هرگونه پیچیدگی و درگیری های اقتصادی، سرمایه‌گذاری‌های خود را در ابتدا با دوستان و فامیل خود به اشتراک گذاشت. این مشارکت‌ها دارای محدودیت‌های خاص خود بود. وارن بافت در ابتدا خود 100 دلار سرمایه‌گذاری می‌کرد و سپس با استفاده از مدیریت خود در این اشتراک سهم خود را افزایش می‌داد. وارن نصف سود مشارکت را با رقم بیش از 4 درصد دریافت می‌کرد.

تا سال 1959 او هشت مشارکت جدید ایجاد کرد؛ و بیش از یک‌میلیون دلار از دارایی مشارکتی برای خود فراهم کرد. وارن بافت در سی‌سالگی به یک میلیونر واقعی تبدیل شد و همه مشارکت‌های خود را در یک‌نهاد اقتصادی بزرگ‌تر تجمیع کرد.
بعد از این بود که  بافت به سمت سرمایه‌گذاری در مشاغل و صنعت متمایل گشت. او مبلغ یک‌میلیون دلار در یک شرکت ساخت آسیاب بادی سرمایه‌گذاری کرد و یک سال بعد نیز در یک شرکت بطری‌سازی سرمایه‌گذاری کلانی کرد.

خرید یک شرکت، آغاز یک امپراتوری

در سال 1962 وارن بافت به سرمایه‌گذاری در یک شرکت پارچه‌بافی در «نیو انگلستان» پرداخت و بخشی از اوراق بهادار شرکت «برکشایر» را خریداری کرد. با جدلی که بین او و ریس این شرکت ایجاد شد او سعی کرد سهام بیشتری از این شرکت را خریداری کند تا رهبری این غول پارچه‌بافی را به دست بیاورد. شاید بتوان گفت خرید شرکت «برکشایر هاساوی» یکی از دغدغه‌ها و چالش های مهم زندگی بافت بود. بافت وقتی در برابر دانش صنعتی قرارمی گیرد یک تاجر تمام‌عیار و زبده بود. شرکت برکشایر یک مثال عالی در زمینه توانایی شگرف تجاری وارن بافت است.

وارن بافت و بیل گیتس-min

وارن بافت و بیل گیتس-min

وارن بافت و بیل گیتس

بافت بدون در نظر گرفتن این که تخصصی در زمینه‌ی نساجی ندارد. این شرکت را با یک قیمت مناسب خریداری کرد. بافت طراحی و فرم سنتی این شرکت را تغییر داد و متحول کرد و آن را تبدیل به یک هولدینگ بسیار بزرگ اقتصادی کرد که بتواند با آن در مشاغل و صنایع دیگر سرمایه‌گذاری کند. او شرکت‌های متعدد و متنوعی را در زمینه‌های مختلف صنعتی و تجاری خریداری و به فروش رسانده است.
همان‌طور که گفتیم شرکت برکشایر به یک هولدینگ بزرگ تجاری تبدیل شد که دارای شرکت‌های تابعه متعدد و زیادی در زمینه‌های مختلف صنعتی است که یکی از معروف‌ترین این شرکت‌ها شرکت «جیکو» است البته این شرکت محدود به این شرکت نیست و شرکت‌های متعدد دیگری نیز شامل می‌شود که این شرکت را به یک غول بزرگ صنعتی و تجاری تبدیل کرده است.
این شرکت بزرگ همچنین در یک سری از شرکت‌های دیگر نیز سرمایه‌گذاری کرده است که از این شرکت‌ها می‌توان به شرکت‌های زیر اشاره کرد. شرکت آمریکایی «اکسپرس» شرکت «جنرال الکتریک»، شرکت «جنرال موتورز» شرکت «کوکاکولا» شرکت «والمارت» شرکت کامپیوتری «آی بی ام» شرکت «دایرکت تی وی» و شرکت «فارگو» از آن جمله است.

تجارت و صعود وارن بافت

البته باید گفت همیشه هم شرایط بر وفق مراد بافت نبوده است. در 1975 وارن بافت و شریک تجاری‌اش «چارلی مونگو» به کلاه‌برداری در زمینه خرید یک شرکت مالی متهم شدند. آن‌ها به کمیسیون بورس و اوراق بهادار گفتند که خرید شرکت مالی «وسکو» فقط به دلیل پیچیدگی‌های اقتصادی مشکوک به نظر می‌رسد و آن‌ها بی‌گناه هستند. در سال‌های اخیر او به‌عنوان یک واسطه‌ی سرمایه‌گذاری عمل کرده است. او در بحران اقتصادی آمریکا به سرمایه‌گذاری در شرکت‌های ورشکسته اقدام کرد که اثرات مهمی در نجات این شرکت‌ها داشته است؛ و تأثیرات آن بعدها به‌خوبی مشخص شد.

وارن بافت و آغاز سود دهی

وارن بافت در طول دوران رکود بزرگ اقتصاد ایالات متحده از طریق شرکت «برکشایر» اقدام به خرید 120 میلیون سهام کرد هرچند این مقدار خیلی کمتر از خرید سال 2009 است؛ و در مورد دیگر وارن بافت با خرید

شرکت آمریکایی «اکسپرس»، باعث ارتقا این شرکت و افزایش پنج برابری ارزش این شرکت شده است. در همین سال‌های اخیر وارن بافت با ادغام سه شرکت بزرگ غذایی آمریکا، اقدام به تأسیس شرکت کرافت هینز فود (khc) کرده است. این شرکت بزگ غذایی سومین شرکت بزرگ مواد غذایی در ایالات‌متحده و پنجمین شرکت بزرگ در سطح دنیاست. درآمد این شرکت رقمی بالغ بر 28 میلیارد دلار برآورد شده است. سرمایه‌گذاران در شرکت برکشایر هر سهم را به مبلغ 275 دلار خریداری کرده‌اند ارزش این سهام در سال 2014 به دویست هزار دلار رسید و در حال حاضر ارزش این سهام بالغ بر 300 میلیون دلار است. این سود سازی های کلان نشان از نبوغ اقتصادی و سرمایه گذاری وارن بافت دارد.

وارن بافت و بورس-min (1)

وارن بافت و بورس-min (1)

وارن بافت یا بنجامین گراهام، کدام؟

وارن بافت مانند استاد خود بنجامین گراهام بر روی اصول مشارکت تمرکز ویژه‌ای داشت. البته باید گفت رویکرد سرمایه‌گذاری وارن بافت کیفی‌تر و تمرکز گراتر است. درحالی‌که گراهام ترجیح می‌داد شرکت‌های کم‌ارزش را بیابد و در آن‌ها سرمایه‌گذاری کند برخلاف آن وارن بافت سعی می‌کرد در شرکت‌هایی سرمایه‌گذاری کند که ارزیابی منطقی درباره آن‌ها وجود دارد و مستعد رشدهای بیشتری نیز هستند. تفاوت دیگر این دو در چگونگی تعیین ارزش ذاتی شرکت‌ها و شیوه تمرکز برای سرمایه‌گذاری در این شرکت‌هاست در این شرایط است که گراهام توانایی سرمایه‌گذاری در شرکت‌های با ارزش پایین‌تر را نیز داشت. و از این طریق می توانست سود سازی کند.

وارن بافت خیر می‌شود

وارن بافت در سنین پیری و در اوان 75 سالگی اقدام به تأسیس خیریه‌ها کرد که بعضاً از این خیریه‌ها دارای ابعاد بزرگی نیز هستند. و به امور خیریه و انسانی می پردازند و مبالغ زیادی را صرف امور خیریه و کمک به نیازمندان می کند. با تمام این شرایط وارن بافت همچنان معتقد است که بهترین کتاب درباره سرمایه‌گذاری همچنان کتاب «سرمایه‌گذاری هوشمند» است. با این ‌وجود تحلیل‌های امنیتی همچنان در مرتبه بالایی از اهمیت قرار دارد.
در پایان باید به این نکته مهم اشاره کرد که همیشه هم سرمایه‌گذاری‌های وارن بافت با موفقیت همراه نبوده است. این در صورتی است که همه اندیشمندان حوزه سرمایه‌گذاری و تجارت مثال شرکت «برکشایر» وارن بافت یک نمونه موفق و مثال عالی برای چگونگی سرمایه‌گذاری و هدایت جهت سرمایه می‌دانند. البته در پایان این نکنه را به خاطر بسپارید که باید به یاد داشته باشید برای یک سرمایه‌گذاری موفق و پرسود نیاز نیست که یک نابغه باشید. بلکه لازم است که شما دارای یک چهارچوب فکری منسجم و دقیق در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی باشید و در تصمیم‌گیری‌های خود احساساتتان را به بهترین شکل ممکن هدایت و کنترل کنید. وقدرت خطرپذیری خود را بالا ببرید.

 

به شما توصیه می کنم این مقاله ی من که زندگی نامه ی آنتو رابینز هست را هم ببینید

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *