نشانه های مثبت گرایی سمی و روش های مواجهه با آن

مثبت گرایی سمی-min

مثبت گرایی سمی اصطلاحی است که شاید کمتر به گوشتان خورده باشد. همیشه از مزایای مثبت گرایی و مثبت اندیشی شنیده ایم. این را میدانیم که داشتن تفکر مثبت می تواند تاثیر خوبی را در زندگی داشته باشد. حال در اصطلاح مثبت گرایی سمی باید بیشتر و عمیق تر به این موضوع نگاه کنیم. مثبت گرایی سمی در واقع دور شدن از واقعیت های زندگی و مثبت بینی بیش از اندازه می باشد.

تعریف دقیق و درست از مثبت گرایی سمی

متاسفانه در جامعه ما این تفکر زیاد به چشم می خورد. به دلیل درست تعریف نشدن مثبت اندیشی افراد بیشتر به سمت افکار سمی و آسیب رسان می روند.

یک جمله ی بسیار معروف که اغلب افراد جامعه ی ما از آن استفاده می کنند این است، قسمت همین بود، جالب است که در هنگام به وجود آمدن مشکلات و موانعی در زندگی افراد بدون انجام هیچ تلاشی تسلیم شده و می گویند قسمت همین بود. در حالی که این طرز تفکر باعث عقب ماندن فرد از پیشرفت می گردد.

در واقع می توان گفت معنی مثبت گرایی سمی این است که در هنگام مواجهه با مشکلات فرد به جای دیدن واقعیت ها و تلاش برای رفع موانع، خودش را گول می زند و با داشتن مثبت گرایی بیش از اندازه منتظر یک اتفاق ناگهانی خوش می ماند.

به طور مثال فرض کنید برای یک آزمون و مصاحبه کاری آماده می شوید. برای گذراندن موفقیت آمیز آزمون حتما باید مطالعه دقیقی داشته باشید. حالا فردی که دچار مثبت گرایی سمی است بدون انجام مطالعه امید دارد که در مصاحبه کاری موفق شود. قطعا این کار امکان پذیر نیست.

 

در مواردی ممکن است فرد دچار یک بیماری جسمی شود. به طور مثال فرض کنید، فردی دچار بیماری دیابت می باشد. بیماری دیابت برای درمان و کنترل نیازمند دارو می باشد. حالا کسی که دچار مثبت گرایی سمی باشد بدون مراجعه به پزشک و مصرف دارو انتظار دارد که با مثبت اندیشی و مثبت بودن بیماری او بهبود پیدا کند.

توجه داشته باشید که داشتن تفکر مثبت خوب است اما این بیماری هرگز بدون مصرف دارو کنترل نمی شود و هر لحظه امکان آسیب به سایر اندام های بدن وجود دارد. اگر به زندگی خود و اطرافیان نگاهی بیندازید احتمالا موارد بیشتر دیگری را نیز خواهید دید.

مثبت گرایی سمی2-min

مثبت گرایی سمی2-min

از کجا بفهمیم ما هم دچار این مشکل هستیم؟

اگر آدم واقع بینی نیستید به احتمال قوی شما نیز دچار این عارضه می باشید. دیدن واقعیت ها تناقضی با مثبت اندیشی ندارد. شما می توانید تفکری مثبت داشته باشید و واقعیت های حاضر را نیز به طور شفاف و واضح مشاهده نمایید.

اصطلاحی به نام ماست مالی کردن در فرهنگ ما وجود دارد. اگر فردی هستید که بیشتر از حل مسائل و اقدام برای انجام کاری به دنبال ماست مالی می باشید باید خودتان را دچار مثبت گرایی سمی بدانید. اگر زندگی و رفتارهای خود را مورد بررسی قرار دهید قطعا بهتر می توانید این موضوع را بفهمید.

مخفی کردن احساسات یکی دیگر از مشکلات و مسائل این افراد می باشد. در هنگام رخ دادن وقایع منفی هر انسانی احساساتی مانند خشم، عصبانیت و غم را تجربه می نماید. در صورتی که یک فردی که مبتلا به مثبت گرایی سمی است همیشه و در هر حالتی تلاش دارد تا احساسات خود را مخفی نماید. یک نگاهی به خودتان بیندازید. آیا شما هم اغلب احساسات خود را مخفی می کنید؟ اگر جواب مثبت است پس به احتمال زیاد دچار مثبت گرایی بیش از اندازه می باشید.

 

یکی دیگر از نشانه های مثبت گرایی سمی انجام رفتارهای قهرمانانه و نشان دادن قدرتمندی به دیگران است. به طور مثال فرض کنید یکی از عزیزان خود را از دست داده اید. اگر مبتلا به این عارضه باشید تمام احساسات واقعی خود را پنهان کرده و در تلاش خواهید بود تا خودتان را قوی و مثبت اندیش نشان دهید.

این کار می تواند بعدا آسیب های جدی را به روح و روان شما وارد نماید. متاسفانه انکار احساسات و انجام رفتار قهرمانانه می تواند تبعات بسیار منفی را به دنبال داشته باشد. اگر این رفتارها را دارید، احتمالا شما نیز دچار این مشکل می باشید.

مثبت گرایی سمی3-min

مثبت گرایی سمی3-min

روش های مواجهه با مثبت گرایی سمی

در صورتی که رفتارهایی مبنی بر مثبت گرایی سمی دارید حتما باید برای رفع آن اقداماتی را انجام دهید. زیرا این نوع تفکر می تواند در طولانی مدت آسیب های فراوانی را به زندگی مادی و معنوی شما وارد نماید.

قبل از هر چیزی باید تلاش کنید تا تبدیل به یک انسان واقع بین شوید. دیدن واقعیت ها همان طور که هست و انکار نکردن آن می تواند راهی برای رهایی از این مشکل باشد. تمریناتی را در این باره انجام دهید تا به واقع بین شدن شما کمک نماید.

دومین قدم این موضوع است که احساسات خود را انکار نکنید. متاسفانه انکار احساسات واقعی در مواجه شدن با مشکلات یکی از عارضه های مثبت گرایی سمی می باشد. افراد با ماست مالی کردن وقایع تمام تلاش خود را برای نادیده گرفتن احساسات خود می نمایند. بروز احساس واقعی و پنهان نکردن آن می تواند کمک بزرگی برای رفع این مشکل باشد. در هنگام وقوع هر پیشامد منفی و ناراحت کننده ای شما حق دارید احساسات واقعی خودتان را با دیگران به اشتراک بگذارید. از دست دادن هر چیزی می تواند احساس غم و اندوه را به وجود آورد.

 

اگر نمی توانید با راهکارهای موجود خودتان مشکل مثبت گرایی سمی را حل نمایید، پیشنهاد می شود حتما از یک مشاور و روانشناس خوب کمک بگیرید. در اغلب مواقع افراد توانایی حل این مشکل را به تنهایی دارند و بهتر است برای درمان حتما به یک روانشناس خوب مراجعه نمایند.

توجه داشته باشید که اغلب افراد جامعه ی ما به دلیل وجود فرهنگ انکار احساسات و واقعیت ها دچار این مشکل می باشند. متاسفانه ما از گذشتگان خود این عارضه را به ارث برده ایم اما بهتر است برای رفع آن و داشتن یک زندگی بهتر اقدام به درمان نموده و روح و روان خود را بیش از این آزار ندهیم. دیدن واقعیت ها، بروز احساسات و انجام رفتارهای صحیح برای از بین بردن موانع و مشکلات می تواند تاثیر زیادی در پیشرفت زندگی داشته باشد.

 

 

مطالب پیشنهادی:

7 گام مهم در دور کردن افکار منفی چیست؟

 

 

1 پاسخ
  1. فرح غیبی
    فرح غیبی گفته:

    خدایاشکرت بابت فراوانی انسانهای خوب
    خدایاشکرت بابت فراوانی ثروت
    خدایاشکرت بابت فراوانی ماشین های زیبا
    خدایاشکرت بابت فراوانی آب که بزرگترین نعمته
    خدایا شکرت بابت فراوانی وسایل رفاهی
    خدایا شکرت بابت انرژیهای مصرفی
    خدایا شکرت بابت هوای پاک
    خدایا شکرت بابت سلامتی
    خدایا شکرت بابت فراونی عشق میان انسانها
    خدایا شکرت که می تونم به نیازمندان کمک کنم
    خدایا شکرت که ماشین زیبا دارم
    خدایا شکرت براپولهایی که تو کارتهامه
    خدایا شکرت برا وسایل آسایشی که دارم
    خدایا شکرت بابت خرید وسایل خونه پسرم
    خدایا شکرت برا خونه لاکچریمم
    خدایا ممنونم بابت مبلغ ۴۰م که هر ماه به کارتم واریز میشه
    خدایا ممنونم بابت گردش مالی بانکی که دارم
    خدایا ممنونم بابت طلاهایی که می بینم و دلم می خواد میتونم بخرم

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *