نحوه مهربان بودن با خود و دیگران

نحوه مهربان بودن با خود و دیگران-min

نحوه مهربان بودن با خود و دیگران

 

مهربان بودن با خود را می توان اساس مدیریت مهربانی دانست که رویدادهای بزرگی در زندگی شما با این اصل رقم خواهد خورد. ارتباط مستقیمی بین مهربانی با خود و وضعیت روحی و عزت نفس انسان وجود دارد، و می توان این دو موضوع را دو بالی دانست که انسان برای پرواز به آن نیاز دارد. در حقیقت با مهربانی با خود، عشق بی قید و شرطی را به خود تقدیم می کنید. در این مقاله قصد داریم نکاتی را درباره برقراری ارتباط با خود و همچنین نحوه مهربان بودن با خود ارائه دهیم.

 

نکاتی مهم جهت برقراری ارتباط با خود

• اقدام به برپایی جشن برای موفقیت های خود نموده و به شناسایی توانمندی ها و استعدادهایتان بپردازید و شکرگزاری را در زندگی خود رواج دهید. چرا که شما به عنوان یک انسان منحصر به فرد و دارای عظمت و جلال، شایسته ارزش و احترام زیادی هستید. بنابراین از اینکه در جهان هستی حضور دارید، جشن برپا کرده و برای آن کسی جشن بگیرید که هستید نه برای آنکه قرار است بشوید.

انتقاد کردن از خود و مقایسه کردن خود با دیگران عادتی است که معمولاً با آن روبرو هستیم و همیشه خود را کمتر از دیگران می پنداریم. حال باید دست از این ملامت ها برداشته و حامی خود باشیم و به خود به عنوان انسانی ارزشمند و در خور احترام بیندیشیم. گوش به ندای منفی درونی خود ندهید و مدام به محکوم کردن خود نپردازید، بلکه به ندای مثبت درونی که حامی شماست، گوش بسپارید.

 

• سعی کنید به وقت گذرانی با خودتان بپردازید، چرا که ما بر اساس عادت به جای خود با دیگران وقت می گذرانیم. با خودتان گفتگو کرده و قرار ملاقات ترتیب دهید. مثلاً بگویید، عزیزم چطوری؟ به تفکر و راه رفتن در خلوت خود پرداخته و با گوش دادن به موسیقی و بازی کردن به خودتان اهمیت زیادی دهید. به عبارت دیگر با خود همانند کودکی که نیازمند توجه و مهربانی است رفتار نمایید.

 

• با بخشیدن خود، اقدام به تبرئه خودتان در دادگاه وجدانتان نمایید. خودتان را گناهکار ندانید به گونه ای که به هر کسی بگویید من گناهکارم، چرا که در صورت چنین رفتاری، برخوردی خشن با خود خواهید داشت و به تنبیه خودتان می پردازید. زندگی را سفری بدانید که در آن تجربیاتی از قبیل لذت، عشق، رفاه، صدمه و رنج خواهید داشت و شاید گاهی به سرزنش و گناهکار دانستن خودتان روی آورید.

از این رو یکی از راه های رهایی ما جهت تسلیم شدن و داشتن احساس رضایت از آنچه که برایمان رخ می دهد، بخشش است، چرا که سبب ایجاد تعادل میان رنج و لذت می گردد. ما بایستی به مذاکره با زندگی پرداخته و قادر به درک همه چیز باشیم و به خود بفهمانیم در صورت عدم بخشیدن دیگران، همیشه بایستی بار سنگینی از سرزنش و اندوه را تحمل کنیم. بنابراین، بخشش را می توان کلید مهربان بودن با خود دانست و همچنین اساس مهربانی با دیگران محسوب نمود. سعی کنیم با یکدیگر مهربان بوده و اقدام به بازگشایی دریچه قلب خود به روی دیگران نماییم.

 

به همدردی با تجربیات و دردهای تلخ دیگران پرداخته و در غم آنها شریک شوید و از موفقیت های آنها ابراز خوشحالی کنید.-min

به همدردی با تجربیات و دردهای تلخ دیگران پرداخته و در غم آنها شریک شوید و از موفقیت های آنها ابراز خوشحالی کنید.-min

 

• ارزش زیادی برای روح و روانتان قائل باشید و به دقت در زیبایی های طبیعت خدا بنگرید. ارتباط با خالق جهان ایجاد کرده و خود را قسمتی از روح و وجود خدا بدانید. در این صورت باید با خودتان مهربان باشید.

 

• به همدردی با تجربیات و دردهای تلخ دیگران پرداخته و در غم آنها شریک شوید و از موفقیت های آنها ابراز خوشحالی کنید. از مهمترین نیازهای بشر می توان به حس همدردی اشاره کرد، و با پاسخگویی به این نیاز خود را در دل انسان ها جا کنید. باور کردن خود را در پیش گرفته و ارزش زیادی برای عظمت و وقار خود قائل باشید، و توجه داشته باشید که رسالت و نقش مهمی در این دنیا بر عهده شماست.

 

• خود را همانگونه که هستید بپذیرید و عالی و کافی بدانید. و با خود بگویید من به برپایی جشن برای دستاوردهای خود می پردازم و به توجه و احترام دیگران هیچ احتیاجی ندارم. من با قبول کردن کلیه نقاط قوت و ضعف خود، رضایت کافی از خودم دارم.

• شما بایستی با پاره کردن زنجیرهای اسارت، خودتان را از زندان تنفر آزاد کنید. علاوه بر آن، با بخشیدن و پذیرفتن خود، عاشق خود شوید. هر گونه ظاهری که دارید، برایتان قابل احترام باشد. درهای لذت و آرامش با پذیرفتن خودتان به سوی شما باز شده و در نتیجه مهربان بودن با خود را در پیش می گیرید. با در آغوش گرفتن شخصیت خود، به ستایش آن بپردازید.

• در صورت داشتن انتظارات بیجا و کمال از خودتان، قادر به مهربان بودن با خود نیستید. اینگونه رفتار کنید که همان طوری که در حال حاضر هستید، عالی خواهد بود.

شکرگزار هر آنچه که در اختیار دارید باشید، و احساس خوشبختی را در پیش گیرید. و سپاسگزار خداوند حتی به خاطر کوچکترین نعمت هایش باشید. برای انسان های خوبی که در اطراف شما هستند، برای خورشید و ماه و حتی برای اینکه زنده اید و زندگی می کنید، به شکرگزاری از خدا بپردازید.

• دقت نظر به داشته ‌های خود و تمرکز بر روی آنها بسیار مهم می باشد. افرادی هستند که فقط ضعف های خود را می بینند و همین مورد است که اجازه نمی ‌دهد آنها با خود مهربان باشند. سعی کنید از مواردی که باعث نا مهربانی شما نسبت به خودتان می گردد، دوری نمایید.

• شما باید رسالت خود را بیابید و آن را زندگی کنید. نیازی نیست به زندگی دیگران توجه داشته باشید. باید بدانید که برای چه به این دنیا آمده اید و هدفتان چیست؟ چگونه باید به خوبی زندگی کنید و در یادها ماندگار شوید و به رشد و موفقیت برسید.

 

مهربان بودن با دیگران-min

مهربان بودن با دیگران-min

 

مهربان بودن با دیگران و فواید آن در زندگی انسان

در حقیقت مهربان بودن با دیگران فقط موجب بروز یک حس خوب نمی شود، بلکه عمل به آن بسیار حائز اهمیت است. شما باید یاد بگیرید که به دیگران کمک کنید، به آنها امید دهید و در آنها ایجاد انگیزه نمایید. برخی افراد تصور می‌ کنند که اگر با دیگران مهربان باشند، دیگران آنها را ضعیف می پندارند و از آنها سوء استفاده می ‌کنند. در بعضی مواقع اگر کسی به ما مهربانی کند، باورمان نمی شود. زیرا مهربانی زیادی از کسی ندیده ایم و به آن تردید داریم. ولی باید بدانید که جهت برقراری ارتباط مثبت و موثر با افراد، باید به آنها مهربانی کنید. زیرا بدون مهربانی و محبت، انسان نمی تواند زندگی کند.

مهربان بودن با خود و دیگران، قضاوت نکردن و بدخواه نبودن

به طور کلی مهربان بودن با دیگران به نفع خود انسان می باشد. زیرا آدمی به احساس خوبی دست می یابد و عزت نفس او افزایش پیدا می‌ کند. اگر می خواهید دیگران را تغییر دهید، ابتدا باید تغییراتی را در خودتان و دنیای اطرافتان به وجود آورید. مهربان بودن با دیگران، ابراز همدردی با آنها و عشق ورزیدن، موارد بسیار مهمی می باشد که باید به آنها توجه کنید. هر چقدر شما با دیگران مهربان تر باشید، آنها را بیشتر به سمت خود جذب می کنید. بنابراین برای خوب بودن و مهربان بودن با خود و دیگران، باید در درجه اول خود را دوست داشته باشید.

بر این اساس، احساس رضایت از زندگی و آرامش، معیار های اصلی برای موفقیت در زندگی می باشند. باید بدانید که تمامی شکست ‌ها و موفقیت ‌های آدمی در زندگی، به روابط آنها با دیگران بستگی دارد. در حقیقت رسیدن به موفقیت برای هر انسان، به افراد دیگر مربوط می شود که به او کمک کرده ‌اند. شکست‌ ها هم به همین صورت می باشد. تحقیقات نشان داده است که برخی افراد که شغل خود را از دست می دهند، به دلیل رفتار بد و نا مهربانی با دیگران است. ایجاد مشکلات زندگی نیز به علت ضعف در روابط و شخصیت آنها می باشد. لازم به ذکر است که معمولاً ۱۵ درصد موفقیت افراد در محیط کارشان به دلیل علم، دانش، مهارت و تخصص آنها می ‌باشد و ۸۵ درصد آن بستگی به شخصیت آنها و ایجاد ارتباط مهربانانه با دیگران دارد. از این رو، سعی کنید مهربان بودن با خود و دیگران را از یاد نبرید.

یادتان باشد که شما هرگز قادر به کنترل برخورد انسان های دیگر با خودتان نیستید. ولی در صورت مهربانی با دیگران، احساس خوبی در شما پدیدار می گردد که وصف ناپذیر است. در حقیقت رفتار شما با دیگران و یا رفتار دیگران با شما به انتخاب شما و دیگران بستگی دارد. مثلا اگر کسی با شما مهربان باشد، انتخاب خود او است. ولی شما سعی کنید او را دوست داشته باشید و با او مهربان باشید. بر این اساس، انتخاب های درست شما، زندگی را به بهترین نحو می ‌سازد.

جمع بندی

در واقع مهربان بودن با خود، اساس مدیریت مهربانی را در زندگی تشکیل می ‌دهد. هنگامی که شما با خودتان مهربان باشید، اتفاقات مثبت زیادی در زندگی شما روی می‌ دهد. در صورتی که رفتار، منش و شخصیت شما درست و زیبا باشد و مهارت ‌های ارتباط با دیگران را به خوبی درک کنید و مهربانی با دیگران را فراموش نکنید، در نتیجه دیگران نیز جذب شما می شوند و شما در زندگی به آرامش عمیقی دست خواهید یافت.

 

فواید مهربان بودن با خود و دیگران-min

فواید مهربان بودن با خود و دیگران-min

 

ناگفته نماند که درصد کمی از انسان های موفق به دلیل مهارت، تخصص و علم و دانش در شغلشان موفق می ‌شوند. افراد زیادی به علت شخصیت و توانایی در ایجاد یک سری ارتباطات موثر و مهربان بودن با خود و دیگران جایگاه بسیار خوبی را به دست آورده‌ اند و این مورد از اهمیت بالایی برخوردار است که باید به آن دقت نمایید.

 

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *